Procesul de adaptare

Prima săptămână în minunata capitală…

A fost o săptămână grea, în care am simţit dorul chiar şi pentru vecinul de deasupra pe care, de altfel, nu-l suport. E greu să fii într-un oraş străin, să mergi pe stradă, să priveşti în jur şi să-ţi dai seama că lucrurile care te înconjoară nu-ţi trezesc nici o amintire.

Şi mai greu este atunci când laşi pe cineva drag acasă, pe cineva cu care te-ai obişnuit, pe cineva care, fără tine, ştii că se simte singur, poate şi abandonat. Să ştii că îţi laşi prieteni dragi, iubitul sau iubita, oameni la care ţii, oameni care te cunosc şi care te înţeleg.

Ajungi într-un loc necunoscut şi pretinzi că a venit vremea să-ţi iei viaţa în piept. Realizezi că nu mai ai 18 ani, că ai trecut de acea perioadă fluffy în care nu ştiai ce înseamnă să ai responsabilităţi, în care vedeai vârsta ca pe o scuză pentru fiecare nebunie pe care o făceai şi pentru latura rebelă pe care o alimentai în mod constant.

Îţi aminteşti cu melancolie de anii de facultate, de primele prietenii care s-au format şi care, în cele din urmă, s-au dovedit a fi complet nepotrivite, de prima sesiune, de ieşirile cu colegii în cel mai ieftin bar, de glumele de la cursuri şi seminarii, de profesorii dragi şi, de ce nu, mai puţin dragi.

Meditezi asupra acestor lucruri în timp ce bei o ciocolată caldă şi fumezi o ţigară pe balconul din apartamentul proaspăt închiriat şi, odată cu ultimul fum, vine şi propria încurajare. Auzi vocile celor trei prietene dragi cu care ai decis să locuieşti, îţi aminteşti şi de ceilalţi 6 care stau la 45 de minute distanţă de tine şi realizezi că totuşi o parte din viaţa ta ai luat-o cu tine.

Dar cu toate acestea, rămâne cealaltă parte de care, inevitabil, îţi este extrem de dor…

Ina

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Procesul de adaptare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s