3 căsi, cum ar zice sighișorenii.

Sighișoara, București, Brașov. Buricul Ardealului, capitala marilor șanse și în fine, provincia sau ardeleni prefăcuți, cum ar spune cei dintâi.

Sighișoara- Tărâmul tuturor posibilităților. Da, da, chiar Sighișoara. Oraș frumos înCETATEnit, ce te poate prinde ușor în mrejele iluziei „acasă”. Însă te trezesc  rapid sighișorenii, pentru că pseudo-ardelean fiind te-ai dat de gol și n-ai vorbit cu binecunoscutele maxime “căsi, mințește, însemnează”.

București- Locul unde prietenii fac să fie ACASĂ. Orașul unde cu o poză se face Crăciun și unde zăpada o să se topească la începutul verii, având în vedere cantitatea ei incomensurabilă. Cred că în București zăpada se dă pe cap de locuitor.

Brașov- Despre acest oraș ideal pentru care nu mi-am tăiat cordonul ombilical încă, îl voi lăsa pe prietenul Dobrică să vorbească. Nu de alta, dar am o vagă idee că poate să o facă mult mai bine decât mine. Nu mai e octombrie de mult, dar dragostea pentru felinarele de pe strada Paul Richter n-are ochi să vadă.

P.S. Dragă Răzvan, poate după vinul ăla fiert, ne încânți cu un articol despre iubirea iernatică.

Delia

Advertisements

3 thoughts on “3 căsi, cum ar zice sighișorenii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s