Sâmbăta la noi în bătătură

SaturdayE o concepţie puternic instaurată în rândul celor mai dezvoltate şi adaptabile mamifere, oamenii, cum că sâmbăta, dom’le, vine la pachet cu multă relaxare şi distracţie. Mi-ar fi plăcut să nu fiu eu nenorocita care vine şi distruge una dintre motivaţiile celor care muncesc din greu în timpul săptămânii, părinţilor, oamenilor responsabili, dar eu zic că e musai să o spună cineva şi pe asta.

Ia să vă zic cum stă treaba cu minunata sâmbătă la ei…

Se trezesc şi îşi aruncă ochii direct la ceas, îşi dau seama că e târziu şi zboară din pat pentru că ştiu că au atâta treabăăă, bagă ceva în gură (rapid aşa că nu-i vreme), pleacă la cumpărături (dar nu oriunde, ci în piaţă, că doar ea are statut de „provider” sâmbăta), unde lasă jumate din salariu pe care tocmai l-au luat şi se întorc fuguţa acasă să se apuce naibii de curăţenie, că doar praful e de-un metru pe televizor. În timpul ăla mai trântesc şi o oală pe aragaz, gândindu-se că au nişte guri de hrănit. Îşi dau seama că nu pot amăgi cu un singur fel de mâncare şi că trebuie un meniu sănătos, măcar pentru 2-3 zile. Pănă să se aşeze frumos pe canapea şi să butoneze telecomanda, realizează că ziua lor s-a cam dus pe apa sâmbetei (amuzantă analogie) şi că e ora de culcare.

Ia să vă zic cum stă treaba cu minunata sâmbătă la noi (aştia mici de purtăm cu mândrie statutul de student şi de provincial)…

Nu stiu dacă ştiţi, dar în astrologie, sâmbăta are semnficaţia unei zile puternice, optimiste, generoase. Este ziua puterii creatoare, răscumpărătoare şi restauratoare. Ei bine, putem şterge cu lejeritate cuvântul „astrologie” pentru a-l înlocui cu „studenţie”.

Este creatoare pentru că ne creăm cât mai multe oportunităţi de a sta degeaba, de a ne uita la seriale sau de a ieşi în cât mai multe locuri, cu cât mai puţini bani.

Este răscumpărătoare pentru că e imposibil să treci peste această zi fără să eliberezi o bere din captivitate în schimbul unei sume de bani.

Este restauratoare pentru ca noi suntem cei care deţin această zi, cei care fac din ea exact ceea trebuie să fie, o zi destinată relaxării şi distracţiei.

Noi ne-am făcut deja planurile. Voi?

Ina

Advertisements

2 thoughts on “Sâmbăta la noi în bătătură

  1. Trezitu-m-am pe la 9. Băut cafeaua. mâncat. Treburi prin grădină, c-o venit primăvara. pe la 16:30, intrai în casă, băui o ţuică. mâncai. Amu, să vină relaxarea aia de care zici tu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s